Vakantie kampen

Op kamp bij Liganta Forto

Met een kleine groep gaan we samen het avontuur aan. Elkaar leren kennen, samenwerken, luisteren naar elkaars interesse, plezier maken, lachen en avontuurlijke activiteiten zijn de basis voor dit kamp.
In de voormiddag staat Rots & Water centraal: we oefenen samen in het weerbaar worden. Dit zorgt meteen ook voor een sterkere verbinding van de groep.
In de namiddag start het avontuur. Sjorren, oriëntatieloop, paintball, boogschieten, vuur maken met firesteel, bushcraft,  enz. … is een greep uit ons aanbod.

We starten met het bespreken wat we allemaal in de week kunnen doen en zorgen ervoor dat ieder zijn verlangen een plaatsje kan krijgen in het kamp.  

Waarom kiezen voor Liganta Forto kampjes

De kleine groepen (max 18 kinderen)
Volwassen begeleiding
Inspelen op de interesse van de kinderen
De natuur
Inzetten op veiligheid door te werken aan de groep dynamiek
Verleggen van hun eigen grenzen waardoor ze kunnen leren van zichzelf en van elkaar
Inzetten op waarden als zorg en respect
Groot fun gehalte.  

Data en inschrijvingsperiode

Voor het schooljaar 2022 – 2023 zullen alle inschrijvingen gebeuren via onze eigen website!

Inschrijven voor de kampen in de kerstvakantie kan vanaf  donderdag 13 oktober 2022 om 10u
Inschrijven voor de kampen in de Krokusvakantie kan vanaf donderdag 15 december 2022 om 10u
Inschrijven voor de kampen in de Paasvakantie kan vanaf donderdag 12 januari 2023 om 10u
Inschrijven voor de kampen in de Zomervakantie kan vanaf donderdag 13 april 2023 om 10u

sterk

Een kampje voor kinderen vanaf het 1e leerjaar tem het derde leerjaar.  Op een speelse en creatieve manier ontdekken we de natuur, we staan stil bij wat weerbaarheid is, zijn creatief bezig. Top kamp om kinderen in contact te brengen met avontuur op een veilige manier. 

We zetten in op groei en verbinding,  Aan de hand van Rots en Water (weerbaarheid) leren we kinderen sterk staan. We combineren deze oefening in weerbaarheid met yoga en avontuur. Boogschieten, samen vuur maken, soep maken op open vuur, het maken van je eigen talking stick, … vormen een greep uit het aanbod.

stoer

Kampje voor kinderen van het derde leerjaar tem het 5e leerjaar

cool

We leren elkaar kennen, luisteren naar elkaars interesse, maken plezier, … Lachen en avontuurlijke activiteiten zijn basisingrediënten van dit kamp.
We oefenen om meer weerbaar te worden en gaan samen het avontuur aan: sjorren, boogschieten, shoot out, vuur maken, … vormen een greep uit het aanbod.


Cool: ook oriëntatieloop, paintball, zelf een shelter bouwen, speleo en één overnachting op donderdagavond.

 

extreme

In ons extreem kamp gaan we samen de uitdaging aan om echt de grenzen te verleggen.  In dit kamp zijn twee overnachtingen.  Kinderen leren koken op open vuur en allerlei andere tools om hun doel te bereiken.  Een kamp voor de echte avonturiers onder ons die de uitdaging willen aangaan met zichzelf, de groep en de natuur.  Een kamp waarin we ons verbinden met elkaar want alleen bereik je hier je doel niet. 

 

 

Wij organiseren iedere vakantie kampen voor kinderen.  De inschrijvingen verlopen hiervoor via SPORTPLUS.  

“Een spelend kind is een gelukkig kind”