Vakantie kampen

Op kamp bij Liganta Forto

Met een kleine groep gaan we samen het avontuur aan. Elkaar leren kennen, samenwerken, luisteren naar elkaars interesse, plezier maken, lachen en avontuurlijke activiteiten zijn de basis voor dit kamp.
In de voormiddag staat Rots & Water centraal: we oefenen samen in het weerbaar worden. Dit zorgt meteen ook voor een sterkere verbinding van de groep.
In de namiddag start het avontuur. Sjorren, oriëntatieloop, paintball, boogschieten, vuur maken met firesteel, bushcraft,  enz. … is een greep uit ons aanbod.

We starten met het bespreken wat we allemaal in de week kunnen doen en zorgen ervoor dat ieder zijn verlangen een plaatsje kan krijgen in het kamp.  

Waarom kiezen voor Liganta Forto kampjes

De kleine groepen (max 18 kinderen)
Volwassen begeleiding
Inspelen op de interesse van de kinderen
De natuur
Inzetten op veiligheid door te werken aan de groep dynamiek
Verleggen van hun eigen grenzen waardoor ze kunnen leren van zichzelf en van elkaar
Inzetten op waarden als zorg en respect
Groot fun gehalte.  

Data en inschrijvingsperiode

Voor het schooljaar 2022 – 2023 zullen alle inschrijvingen gebeuren via onze eigen website!

Inschrijven voor de kampen in de herfst en kerstvakantie 2022  kan vanaf  maandag 19 september 2022 vanaf 10u
Inschrijven voor de kampen in de Krokusvakantie  en Pasen 2023 kan vanaf maandag 12 december 2022 vanaf 10u
Inschrijven voor de kampen in de Zomervakantie 2023 kan vanaf maandag 16 januari 2023 vanaf 10u

sterk

Een kampje voor kinderen vanaf het 1e leerjaar tem het vierde leerjaar. 

Op een speelse en creatieve manier ontdekken we de natuur, we staan stil bij wat weerbaarheid is, zijn creatief bezig. Top kamp om kinderen in contact te brengen met avontuur op een veilige manier. 

We zetten in op groei en verbinding.  Aan de hand van Rots en Water (weerbaarheid) leren we kinderen sterk staan. We combineren deze oefening in weerbaarheid met yoga en avontuur. Boogschieten, samen vuur maken, soep maken op open vuur, het maken van je eigen talking stick, … vormen een greep uit het aanbod.

stoer

Kampje voor kinderen van het derde leerjaar tem het zesde leerjaar, waarin we kinderen meer uitdagende  vaardigheden aanleren.  

We blijven inzetten op het verbinden, samen zijn en samen werken.  Groei blijft ook een heel groot aandachtspunt.   We blijven inzetten op rots en water maar combineren dit met het verruimen van iedereen zijn comfortzone.  Een top kamp waar ieder kind nog meer kan groeien en zichzelf mag en kan ontdekken.  

cool

Kampje voor kinderen van het vierde leerjaar tot en met het eerste middelbaar.

We leren elkaar kennen, luisteren naar elkaars interesse, maken plezier, … Lachen en avontuurlijke activiteiten zijn basisingrediënten van dit kamp.
We oefenen om meer weerbaar te worden en gaan samen het avontuur aan: sjorren, boogschieten, shoot out, vuur maken, … vormen een greep uit het aanbod.

Cool: ook oriëntatieloop, paintball, zelf een shelter bouwen, speleo en één overnachting op donderdagavond (overnachting enkel in de zomervakantie.)

extreme

Kamp voor tieners van het 6e leerjaar tot en met het derde middelbaar. 

In ons extreem kamp gaan we samen de uitdaging aan om echt de grenzen te verleggen.  In dit kamp zijn twee overnachtingen inbegrepen.  Kinderen leren koken op open vuur en allerlei andere tools om hun doel te bereiken.  Een kamp voor de echte avonturiers onder ons die de uitdaging willen aangaan met zichzelf, de groep en de natuur.  Een kamp waarin we ons verbinden met elkaar want alleen bereik je hier je doel niet. 

Wat breng je mee op kamp

Een zak met resevekledij/reserve schoenen.
Eigen picknick
Voldoende water om te drinken
Zonnecrème (in de zomer)
regenjas (indien nodig)

 

Opvang tijdens de kampen

De kampen starten om 9u en eindigen om 16u.  Wij voorzien opvang om  8u30 tot 9u00 en van 16u tot 16u30.  Indien je kind vroeger komt of langer moet blijven vragen wij 1€ per begonnen half uur extra.   De deuren sluiten om 17u.  

“Een spelend kind is een gelukkig kind”