Rots en Water
Weerbaarheidstraing
voor jongens en meisjes

 

"Een spelend kind is een gelukkig kind."

Rots en water is een erkende weerbaarheidstraining voor jongeren van 5 tot ...  Tijdens de training werken we rond vijf grote thema's

  • zelfvertrouwen
  • zelfrespect
  • zelfcontrole
  • zelfverdediging
  • weerbaarheid

Het doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Met Rots en Water verwijzen we naar onze kwaliteiten in onze manier van communiceren en handelen.  Beide houdingen zijn waardevol en zinvol.  Ze herkennen in onszelf en bewust kunnen inzetten maakt ons sterker.

  • Rots: voor jezelf opkomen,  doorzetten,  neen zeggen,  je focus behouden,  je eigen weg gaan...
  • Water:  samenwerken,  flexibel en zorgzaam reageren, in dialoog gaan, verbinden,  volgen...

De kunst bestaat erin om een balans te vinden tussen beide houdingen; om enerzijds rekening te houden met de anderen (water) en tegelijkertijd op te komen voor de eigen wensen,  noden en overtuigingen (rots).  Beide houdingen zijn namelijk essentieel in het dagelijks leven.  Een rotshouding zal meer aanwezig zijn bij groepsdruk, terwijl een waterhouding de voorkeur geniet van discussies. 

Met Rots en Water werken we op een actieve en ervaringsgerichte manier aan sociale vaardigheden.  

Rots en Water is zinvol voor iedereen die steviger in zijn schoenen wil staan:  kinderen,  jongeren en volwassen mannen en vrouwen.

Het programma bestaat uit 6 woensdagen van telkens 1u45.  De eerste en de laatste woensdag nodigen we de ouders uit om die dag mee te doen en op de laatste dag samen af te sluiten.

 

Ward Ghekiere is gecertificeerd door het Rots en Water instituut/Gadaku institute.

 

   

Vragen of inschrijven