Pedagogische studiedag

hoe werk maken van een goede groepssfeer in de klas? Hoe het groepsdynamisch proces beïnvloeden!

Op zoek naar een actieve invulling voor een pedagogische studiedag?  Dan is ons programma iets voor jou!  We bieden een programma aan omtrent het groepsdynamisch proces waarbij we theorie en praktijk met elkaar combineren. 

Door het aanbieden van dynamics laten we leerkrachten (een deel van) het groepsdynamisch proces ervaren.  Daarnaast staan we ook stil bij de basis van groepsdynamica.  We leggen daarbij de focus op hoe je als leerkracht het groepsdynamisch proces kan beïnvloeden om zo een optimaal mogelijke groepssfeer te creëren. Door leerkrachten het groepsdynamisch proces te laten ervaren, willen we hen tools meegeven waar ze mee aan de slag kunnen gaan in de klas.  Als leerkracht heb je immers een belangrijke taak in dit proces en als leerling is het zoveel leuker om naar school te gaan als er een goeie groepssfeer is!

Voor deze pedagogische studiedag richten we ons vooral naar leerkrachten van het lager & middelbaar onderwijs, van Buso tot ASO

We leven allemaal in groepen, Ook jongeren bewegen van groep naar groep, klasgroep, vriendengroep, sportgroep …  

Sommige van onze jongeren verdwijnen in een groep, andere nemen leiding, anderen volgen.  

Hoe ziet onze pedagogische studiedag eruit?

Wij kiezen bewust niet voor een typische studiedag, waar leerkrachten een hele voormiddag zitten te luisteren.  Wij geloven erin dat door zelf het groepsdynamisch proces te beleven, je het ook beter snapt.

In ons programma van deze dag wisselen wij de theorie af met actie, gaande van verschillende dynamics die leerkrachten ook kunnen inzetten in hun klaslokaal, theorie, en groepsbevorderde activiteiten.  We maken tijd voor reflectie & vragen.

Het volledige programma stemmen wij samen met de school af.

Wat deelnemers vertellen!

We hadden een zeer fijne pedagogische studiedag bij Liganta Forto. Na een warm ontvangst met koffie konden we 4 verschillende workshops volgen, gaande van het bouwen van piramides, een theoretisch gedeelte over het dynamisch proces die ontstaat in elke groep (boeiend en bruikbaar!), muurklimmen en groepsopdrachten. Een zeer leuke gezellige voormiddag waarbij je de collega’s op een andere manier leert kennen. Top!! Bedankt Ward en het team van Liganta Forto!
Deelnemer
Leuke nascholing en veel bijgeleerd
Deelnemer
Een duidelijke uitleg van gastspreker Ward. Hij kon spreken vanuit eigen ervaring en kon zo moeilijke begrippen verduidelijken en/of concrete voorbeelden geven. Het was ook heel herkenbaar voor mezelf in klassituaties. Soms doorloop je een fase te snel, met als gevolg je terug moet keren en soms meer tijd moet vrijmaken. Een fase voldoende uitvoeren tijdens het lesgebeuren zorgt uiteraard voor een beter les-en leefklimaat voor je leerlingen en jezelf nadien. Héél herkenbaar en goeie tips meegekregen.
Deelnemer

Meer info over prijzen? contacteer ons!