De kracht van de gedachte

De kracht van de gedachte

Heel wat kinderen hebben het niet zo gemakkelijk met opgroeien.

Gisteren had ik hier een meisje die me vertelde waar zij als 11 jarige tegenaan liep. Ik heb hele goede vriendinnen vertelde ze. Vriendinnen waar ik al jaren mee in de klas zit, vriendinnen waar ik iedere dag mee speel. Ze voelde haar gezegend en toen ze dit vertelde merkte ik een spontane glimlach op haar gezicht. Ze vertelde hoe belangrijk dit voor haar is, vriendschap!

Dit schooljaar startte goed wist ze me te vertellen, tot enkele maanden terug. Langzaam werd het meisje uit de groep van de vriendinnen verbannen! In het begin snapte ze het niet maar zoals vaak gebeurt dat vrienden soms eens met iemand anders optrekken had ook zij het gevoel dat het van voorbijgaande aard was. Geleidelijk werden de uitspraken naar haar harder. Iedere keer als ze naar haar vriendinnen ging en vroeg of ze mocht meedoen werd ze de deur gewezen. Ze kreeg de opmerking van: “dat gaat niet, de groepjes zijn al gemaakt, nu niet enz…” Toen ze het vertelde verdween de glimlach en maakte plaats voor emotie, tranen in de ogen en onmacht, onbegrip.

Wat doe ik verkeerd vroeg ze me, ik voel me zo onzeker…

Als ik vroeg wat heb jij nu nodig, vertelde ze: “ik wil sterk zijn zodat ik hier tegenin kan gaan ik wil meer zelfvertrouwen”.

Wat een sterke gevoelige jonge dame is dit. Je moet ook wel sterk zijn om hier iedere dag mee geconfronteerd te worden. Je hebt moed nodig om dit te vertellen. Om de keuze te maken dat je dit niet wil is een bijzondere kwaliteit.Ik vertelde haar dat alle kwaliteiten altijd in haar aanwezig zijn. Onder vriendinnen kan het er soms hard aan toe gaan. Door het gedrag van anderen gaan we soms aan onszelf twijfelen. We krijgen het gevoel dat er iets met ons mis is, dat wij iets misdoen. We verliezen soms het geloof in onszelf. Op deze momenten is het belangrijk dat we mensen hebben die deze gevoelens terug aanwakkeren. Het gevoel dat jij echt de moeite waard bent, dat jij als persoon er echt ook mag zijn. Mensen die even met je op stap gaan om te tonen dat je veel meer in je hebt dan dat jouw gedachten je wijs maken.

Als we uitgaan van de gedachte dat we niets zijn en niets kunnen dan gaan we onszelf uitsluiten en denken dat we niets waard zijn. Waardoor we dit soort situaties nog meer aantrekken. Deze gedachten in beweging brengen er een positief verhaal van maken is wat kinderen nodig hebben. Geloven dat je tot veel meer in staat bent.Het meisje vertrok met een glimlach vertrouwen en nieuwe energie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *