Verbinding ook in tijden van Corona

Verbinding ook in tijden van Corona

Lieve ouders,

Met Liganta Forto werken wij aan het ondersteunen en versterken van gezinnen, kinderen, jongeren en hun ouders.

In deze bijzondere periode van corona crisis bieden wij jullie graag eenvoudige en bruikbare tips aan om het leven onder één dak niet alleen draaglijk te houden, maar er ook echt een kwaliteitsvolle tijd van te maken waarin we opnieuw verbinding maken met elkaar en als gezin weer de kracht ontdekken van SAMEN.

Deze verbinding betekent voor ons een heel belangrijk aandachtspunt in onze werking met gezinnen.

Want door deze verbinding ontstaat veiligheid en vertrouwen voor onze kinderen en jongeren – de basis voor een gezonde ontwikkeling naar positieve, zelfstandige en verantwoordelijke volwassenen.

Zo kunnen wij deze moeilijke tijd benutten als een kans.

Een kans om zorg te dragen voor onszelf, voor elkaar, en vooral voor ons gezin, onze kinderen.

Want ook als de crisis straks voorbij is, hebben zij onze aandacht en aanwezigheid nodig!

Het is heel fijn en ook aangewezen om naast de cirkel gesprekken waar we in de vorige tip over deelden, ook in te zetten op individuele gesprekken. Kwaliteitstijd voor ieder kind apart, met papa of mama alleen. Hiermee bedoel ik niet naast het kind zitten om het te begeleiden met het vele huiswerk. De kwaliteitstijd waarover wij het hier hebben gaat als volgt: ieder kind is anders, heeft andere verlangens en noden, maakt contact op een eigen manier en vraagt unieke aandacht. Sommige kinderen gaan makkelijker praten in de cirkel met het hele gezin, anderen hebben meer tijd en ruimte nodig om zich veilig te voelen. Geef aandacht en tijd aan ieder kind individueel. Bepaal samen waar jullie het meest van zouden genieten om te doen. Dit kan van alles zijn: samen een boek lezen, koken, luisteren naar muziek, gaan fietsen of wandelen, yoga of creativiteit… . Misschien ontdek je nieuwe interesses, vaardigheden, vragen of behoeften waarvan je nooit gedacht had dat ze onderhuids leefden.

Maar vooral de kwaliteitstijd samen met z’n tweeën is belangrijk. Alles wat je aandacht geeft groeit!         

Dit zorgt voor veiligheid en verbinding met jou als ouder. En vanuit dit gevoel van geborgenheid groeit het vertrouwen om te spreken als er iets echt belangrijk, kwetsbaar of intiem leeft. Misschien nog niet vandaag, of morgen, maar het gevoel zal zeker groeien en de opening kan ontstaan om oprecht te delen wat er werkelijk belangrijk is.

Blijf zorgen voor elkaar
Liganta Forto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *