Tijd maken

Tijd maken

We bevinden ons in buitengewone tijden.  Er gebeurt iets dat de meesten van ons nog nooit hebben ervaren. Hoe wij met deze pandemie omgaan zal het grote verschil maken.

Deze crisis zal ongetwijfeld ons allemaal beïnvloeden en veranderen. Ook onze kinderen zullen deze periode wellicht de rest van hun leven blijven herinneren.  Kleine details kunnen een diepe indruk maken.  De nieuwsberichten die ze zien zullen nog lang blijven naklinken.  Ook hoe wij als ouders in relatie staan met onze kinderen in deze periode heeft een grote impact.

Om kinderen te laten groeien naar gezonde tieners hebben ze vertrouwen en veiligheid nodig.  Om tieners te laten openbloeien als positieve en verantwoordelijke volwassenen hebben zij behoefte aan vertrouwen en veiligheid. 

Meer dan ooit krijgen wij als ouders de kans om hen dit vertrouwen en deze veiligheid te bieden. Net nu is het zo waardevol om tijd te maken voor je gezin, te praten met hen over hoe zij deze periode ervaren. Het is hierin ook belangrijk om eerlijk te zijn. Niemand weet hoe lang dit alles zal duren of wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn.  Praat met je kinderen ook over wat er voor hun belangrijk is op dit moment.  Ondanks de onduidelijkheid is het tegelijk goed om het vertrouwen te blijven behouden en geluk te garanderen.  We maken er samen het beste van, we gaan voor elkaar zorgen, samen als gezin. Praat over hoe wij als gezin elkaar kunnen steunen en sterker maken. We gaan er samen voor!

Deze dagen nodigen uit om stil te staan bij wat belangrijk is voor ons gezin.  Welke waarden willen wij uitdragen, welke richting willen wij uit met ons leven, welke zaken willen we toevoegen of bijleren…

Kijk wat wij als gezin samen kunnen doen om deze tijd op een fijne manier door te komen.  We kunnen dingen samen doen waar we anders nooit de kans toe kregen.  Kleine dingen zoals samen koken, de tuin ontdekken, wandelen, samen knutselen, …

Blijf zorgen voor elkaar,
Liganta Forto. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *